Masė
Gyvulio svoris yra lemiamas jo skerdenos raumenų masės dydžio požiūriu, kuris turi didelę reikšmę siekiant atitikti vartotojų pageidavimus ir lūkesčius. Šie kriterijai taip pat nulemia mėsos vertę, kurią gauna ūkininkas. skaityti plačiau
Tiesa paprasta – be savo tiekėjų kokybiškos ir etiškos mėsos misija būtų neįmanoma. Mums nereikia bendradarbiavimo iš išskaičiavimo! Kiekvieną partnerystę grindžiame tarpusavio pasitikėjimu, lojalumu ir ilgalaikiu, sutelktu bendru darbu. Pasyvumo sau neatleistume: visą supirkimo procesą proaktyviai vedame ir prižiūrime patys: nuo gyvulių apžiūros visoje Lietuvoje iki atsiskaitymo. Mūsų tikslas – laiku pasiūlyti geriausią sprendimą bei užmegzti ilgalaikius ryšius. Į kiekvieną savo partnerį laikome nukreipę dėmesio žibintus: kviečiame dalyvauti skerdimo procese, susipažinti su detaliu skerdenos kokybės vertinimu ir visa dominančia informacija.
Etiškas elgesys – svarbu ir prieš, ir po atgabenimo. Visus gyvulius transportuojame savo bandovežiais, o transportuotus laikome erdviuose plotuose – taip užtikriname kiekvieno gyvulio gerovę.
Atsipūskite. Pasirūpinsime kiekvienu žingsniu iki sėkmingo sandėrio. Beliks sukirsti rankomis.
Patys atvyksim, pasversime gyvulius, parengsime ir pasirūpinsime pardavimo dokumentais.
Gyvulius supirksime pagal skerdenos masę ir kokybę arba pagal gyvąjį svorį. Netrukus po supirkimo atsiųsime detalią informaciją apie skerdenų svorį ir vertinimo rezultatus.
Gyvulius transportuosime savo, gyvūnų gerovės reikalavimus atitinkančiu transportu.
Pasiūlysime priimtiną rinkos kainą ir greitai atsiskaitysime. Pamatysite: profesionali,
lojali ir ilgalaikė partnerystė – garantuota.
Patrauklią rinkos supirkimo kainą pasiūlysime atsižvelgdami į kelias gyvulio savybes.
Parduodami gyvuliai
Svorio intervalas
Raumeningumas
Riebalingumas
Galvijo amžius mėnesiais
Skerdenos PH rodiklis
Ekologiškimas
Kastratai
Preliminari kaina (Eur):
SusisiektiSkaičiuodami gyvulių supirkimo kainą remiamės 5 pagrindiniais aspektais, lemiančiais mėsos kokybę:
Gyvulio svoris yra lemiamas jo skerdenos raumenų masės dydžio požiūriu, kuris turi didelę reikšmę siekiant atitikti vartotojų pageidavimus ir lūkesčius. Šie kriterijai taip pat nulemia mėsos vertę, kurią gauna ūkininkas. skaityti plačiau
Galvijai pagal amžių skirstomi į 6 kategorijas: Z – 8-12 mėn. galvijai; A – 12-24 mėn. nekastruoti galvijai patinai (buliai); B – 24 mėn ir vyresni nekastruoti galvijai patinai (buliai); C – 12 mėn. ir vyresni kastruoti galvijai patinai (jaučiai); D – apsiveršiavusios galvijų patelės (karvės); E – 12 mėn. ir vyresnės galvijų patelės (telyčios) Brangiausiai superkama ne vyresnių kaip 24 mėn. galvijų skerdena. skaityti plačiau
Raumeningumas iš viso skirstomas į 6 klases ir yra vertinamas pagal bendrą ES klasifikavimo sistemą SEUROP. S klasė (didžiausio raumeningumo) – superkama brangiausiai. P klasės (mažiausio raumeningumo) – supirkimo kaina žemiausia. skaityti plačiau
Skiriamos 5 riebalingumo klasės: 1 klasės skerdena riebalų sluoksnio beveik neturi, 5 klasės skerdenos riebalų sluoksnis – didžiausias. Brangiausiai superkama 2-4 klasių skerdena. skaityti plačiau
Gyvo gyvulio raumenų pH 5,5-7,5. Po skerdimo, keičiasi jo raumenų cheminės savybės, vyksta fermentacijos procesai, bendrai skirstomi į 3 fazes: pomirtinis raumenų sustingimas, mėsos brendimas ir gili glikolizė. Tada raumenyse esantis glikogenas skyla taip sudarydamas pH mažinančią pieno rūgštį. 24-48 val. po skerdimo pH nukrenta iki 5,9-5,4, tokiu atveju mėsa tampa šviesi ir minkšta. Tokia mėsa yra kokybiška kuri užtikrina ilgesnį galiojimo laiką ir platesnes panaudojimo galimybes. Skerdenų pH dydžiui įtakos turi gausybė veiksnių: nuo genomo, lyties ir sveikatos iki transportavimo sąlygų, galvijo savijautos ir šėrimo. skaityti plačiau
Gyvulio svoris yra lemiamas jo skerdenos raumenų masės skaityti plačiau dydžio požiūriu, kuris turi didelę reikšmę siekiant atitikti vartotojų pageidavimus ir lūkesčius. Šie kriterijai taip pat nulemia mėsos vertę, kurią gauna ūkininkas.
Galvijai pagal amžių skirstomi į 6 kategorijas: skaityti plačiau Z – 8-12 mėn. galvijai; A – 12-24 mėn. nekastruoti galvijai patinai (buliai); B – 24 mėn ir vyresni nekastruoti galvijai patinai (buliai); C – 12 mėn. ir vyresni kastruoti galvijai patinai (jaučiai); D – apsiveršiavusios galvijų patelės (karvės); E – 12 mėn. ir vyresnės galvijų patelės (telyčios) Brangiausiai superkama ne vyresnių kaip 24 mėn. galvijų skerdena.
Raumeningumas iš viso skirstomas į 6 klases ir yra vertinamas skaityti plačiau pagal bendrą ES klasifikavimo sistemą SEUROP. S klasė (didžiausio raumeningumo) – superkama brangiausiai. P klasės (mažiausio raumeningumo) – supirkimo kaina žemiausia.
Skiriamos 5 riebalingumo klasės: 1 klasės skerdena riebalų skaityti plačiau sluoksnio beveik neturi, 5 klasės skerdenos riebalų sluoksnis – didžiausias. Brangiausiai superkama 2-4 klasių skerdena.
Gyvo gyvulio raumenų pH 5,5-7,5. Po skerdimo, keičiasi jo skaityti plačiau raumenų cheminės savybės, vyksta fermentacijos procesai, bendrai skirstomi į 3 fazes: pomirtinis raumenų sustingimas, mėsos brendimas ir gili glikolizė. Tada raumenyse esantis glikogenas skyla taip sudarydamas pH mažinančią pieno rūgštį. 24-48 val. po skerdimo pH nukrenta iki 5,9-5,4, tokiu atveju mėsa tampa šviesi ir minkšta. Tokia mėsa yra kokybiška kuri užtikrina ilgesnį galiojimo laiką ir platesnes panaudojimo galimybes. Skerdenų pH dydžiui įtakos turi gausybė veiksnių: nuo genomo, lyties ir sveikatos iki transportavimo sąlygų, galvijo savijautos ir šėrimo.
Mūsų vadybininkai – Jūsų paslaugoms visoje Lietuvoje.
R. Šedys
+370 698 19237Elektrėnų sav.
Jonavos r. sav.
Joniškio r. sav.
Kėdainių r. sav.
Pakruojo r. sav.
Panevėžio m. sav.
Panevėžio r. sav.
Pasvalio r. sav.
Radviliškio r. sav.
V. Navalinskienė
+370 658 00276Anykščių r. sav.
Biržų r. sav.
Ignalinos r. sav.
Kupiškio r. sav.
Molėtų r. sav.
Rokiškio r. sav.
Širvintų r. sav.
Švenčionių r. sav.
Ukmergės r. sav.
Utenos r. sav.
Vilniaus m. sav.
Vilniaus r. sav.
Visagino r. sav.
Zarasų r. sav.
A. Gailius
+370 656 24363Kretingos r. sav.
Mažeikių r. sav.
Plungės r. sav.
Skuodo r. sav.
Telšių r. sav.
R. Šedys
+370 698 19237Akmenės r. sav.
Kelmės r. sav.
Raseinių r. sav.
Šiaulių m. sav.
Šiaulių r. sav.
K. Sudeikienė
+370 658 00277Klaipėdos r. sav.
Rietavo r. sav.
Šilalės r. sav.
Tauragės r. sav.
V. Vitkus
+370 658 65421Pagėgių sav.
Šilutės r. sav.
Tauragės r. sav.
R. Šedys
+370 698 19237Kauno m. sav.
Kauno r. sav.
G. Valentukevičius
+370 620 25152Birštono sav.
Kalvarijos sav.
Marijampolės sav.
R. Kareivienė
+370 698 14698Kazlų rūdos sav.
Prienų sav.
Šakių sav.
Vilkaviškio sav.
R. Šedys
+370 6981 9237Kaišiadorių r. sav.
G. Valentukevičius
+370 6202 5152Alytaus m. sav.
Alytaus r. sav.
Druskininkų sav.
Lazdijų r. sav.
Šalčininkų r. sav.
Trakų r. sav.
Varėnos r. sav.