1 „Feel the Beef“ 30 dienų brandintos jautienos nugarinės kepsnio
Šlakelio aliejaus
1 romaninės salotos
1/2 raudonojo svogūno
1/2 ilgavaisio agurko
Druskos, pipirų
Šviežios kalendros | Patiekimui
Svogūnų laiškų | Patiekimui
Žemės riešutų | Patiekimui
Marinatui/padažui reikės:
1 žaliosios citrinos
1 česnako skiltelės
1 cm imbiero šaknies
1 v. š. žuvies padažo
1 a. š. padažo „Sriracha“
3 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. rudojo cukraus
Čili dribsnių
Gaminimo eiga
Ruošiame marinatą/padažą: žaliąją citriną nutarkuojame ir išspaudžiame sultis. Susmulkiname česnaką ir imbierą. Į indelį dedame žaliosios citrinos žievelę, sultis, česnaką, imbierą, žuvies ir „Sriracha“ padažus, alyvuogių aliejų, rudąjį cukrų bei čili dribsnius. Viską gerai išmaišome.
Marinuojame jautienos nugarinę: mėsą dedame į indą ir pilame pusę paruošto marinato. Marinuojame apie 30 min.
Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės, pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame pastovėti 5–10 min. Tuomet supjaustome kepsnį plonomis juostelėmis.
Didelėje lėkštėje dėliojame salotas, agurką, raudonąjį svogūną bei jautienos juosteles. Viską apšlakstome likusiu padažu. Patiekiame su šviežia kalendra, smulkintais svogūnų laiškais bei žemės riešutais.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.