Taco paprikos, įdarytos jautiena

60 min

5 porcijos

Ingredientai

  • 1 pakuotės „Feel the Beef“ brandintos jautienos kepsnių „Minutė“
  • Šlakelio aliejaus
  • 5 paprikų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
  • 200 g juodųjų konservuotų pupelių
  • 150 g ryžių
  • Sūrio

Taco prieskonių mišiniui reikės:

  • 1/2 a. š. maltos saldžiosios paprikos
  • 1/2 a. š. maltos aitriosios paprikos
  • 1 a. š. malto kumino
  • 1/4 a. š. česnakų miltelių
  • 1/4 a. š. svogūnų miltelių
  • 1/4 a. š. džiovinto raudonėlio
  • Čili dribsnių
  • Druskos, pipirų

Gaminimo eiga

  1. Nupjauname paprikų viršūnėles ir išimame sėklytes. Mažu peiliu atsargiai išpjaustome paprikoms veidelius taip, kaip pjaustome moliūgus per Heloviną.
  2. Išverdame ryžius.
  3. Sumaišome taco prieskonių mišinį.
  4. Kubeliais supjaustome svogūną ir susmulkiname česnaką.
  5. Jautienos kepsnius supjaustome nedideliais kubeliais.
  6. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir keletą minučių pakepame svogūną. Tuomet pridedame smulkintą česnaką ir pakepiname dar apie minutę.
  7. Į keptuvę dedame jautienos gabalėlius ir kepame nuolat maišydami apie 5 min.
  8. Beriame taco prieskonius, viską gerai išmaišome ir pakepiname dar apie minutę.
  9. Į keptuvę pilame konservuotus pomidorus ir viską gerai išmaišę uždengiame ir troškiname apie 15 min.
  10. Po 15 min. beriame ryžius ir konservuotas pupeles. Troškiname dar apie 5 min.
  11. Įkaitiname orkaitę iki 200 °C.
  12. Paprikas dedame į kepimo indą ir pripildome paruoštu jautienos įdaru. Ant viršaus tarkuojame sūrio ir uždengiame viršūnėle.
  13. Kepame apie 15-20 min., priklausomai nuo to, kokio minkštumo paprikos norisi.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.