Surf & Turf lenta | Steikas ir krevetės

60 min

2-3 porcijos

Ingredientai

  • 2 „Feel the Beef” brandintos marmurinės jautienos antrekotų
  • 300 g tigrinių krevečių
  • Šviežių mažų bulvyčių
  • Šparaginių pupelių
  • Česnako
  • Aliejaus / sviesto kepimui
  • Druskos, pipirų
  • Citrinos
  • Alyvuogių

Česnakiniam padažui reikės:

  • 3 v. š. graikiško jogurto
  • 1 v.š. majonezo
  • 1 skiltelės tarkuoto česnako
  • Citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų, maltos paprikos

Garstyčių padažui reikės:

  • 2 v. š. majonezo
  • 1 a. š. garstyčių
  • 1 a. š. medaus
  • Citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų

Gaminimo eiga

  1. Bulvytes nuplauname, sumaišome su alyvuogių aliejumi, tarkuota česnako skiltele, druska ir pipirais. Kepame 190 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija apie 35 minutes, kol bulvytės iškepa.
  2. Paruošiame abu padažus: indeliuose sumaišome padažų ingredientus.
  3. Kepame šparagines pupeles: keptuvėje išlydome sviestą, suberiame šparagines pupeles ir kepiname maišydami apie 5 minutes. Pabarstome druska, pipirais ir atidedame.
  4. Ruošiame jautieną: gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame kambario temperatūros jautienos kepsnius ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais. Iš karto nepjaustome, leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes. Po to supjaustome kepsnius juostelėmis.
  5. Kepame krevetes: keptuvėje išlydome sviestą, suberiame krevetes, įtarkuojame česnaką ir kepiname maišydami apie 5 minutes. Pabarstome druska, pipirais ir atidedame.
  6. Ant didelės lentos / formos išdėliojame jautienos juosteles, krevetes, bulvytes, šparagines pupeles, alyvuoges, svogūną, abu padažus, apskrudintą citriną.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.