2 „Feel the Beef” brandintos marmurinės jautienos antrekotų
300 g tigrinių krevečių
Šviežių mažų bulvyčių
Šparaginių pupelių
Česnako
Aliejaus / sviesto kepimui
Druskos, pipirų
Citrinos
Alyvuogių
Česnakiniam padažui reikės:
3 v. š. graikiško jogurto
1 v.š. majonezo
1 skiltelės tarkuoto česnako
Citrinos sulčių
Druskos, pipirų, maltos paprikos
Garstyčių padažui reikės:
2 v. š. majonezo
1 a. š. garstyčių
1 a. š. medaus
Citrinos sulčių
Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
Bulvytes nuplauname, sumaišome su alyvuogių aliejumi, tarkuota česnako skiltele, druska ir pipirais. Kepame 190 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija apie 35 minutes, kol bulvytės iškepa.
Paruošiame abu padažus: indeliuose sumaišome padažų ingredientus.
Kepame šparagines pupeles: keptuvėje išlydome sviestą, suberiame šparagines pupeles ir kepiname maišydami apie 5 minutes. Pabarstome druska, pipirais ir atidedame.
Ruošiame jautieną: gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame kambario temperatūros jautienos kepsnius ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais. Iš karto nepjaustome, leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes. Po to supjaustome kepsnius juostelėmis.
Kepame krevetes: keptuvėje išlydome sviestą, suberiame krevetes, įtarkuojame česnaką ir kepiname maišydami apie 5 minutes. Pabarstome druska, pipirais ir atidedame.
Ant didelės lentos / formos išdėliojame jautienos juosteles, krevetes, bulvytes, šparagines pupeles, alyvuoges, svogūną, abu padažus, apskrudintą citriną.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.