Sumuštinis su jautienos kepsniu, sūriais ir karamelizuotais svogūnais
10 min
2 porcijos
Ingredientai
200 g „Feel the Beef“ brandintos jautienos kepsnio „Minutė“
Šlakelio alyvuogių aliejaus
2 mėsainių bandelių
50 g sviesto
50 ml balzaminio acto
50 g rudojo cukraus
Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelio džiovinto raudonėlio
200 g mėlynojo pelėsinio sūrio
100 g bri sūrio
Aliejinio bazilikų ekstrakto
3 didelių svogūnų
Daigų papuošimui
Aviečių papuošimui
Gaminimo eiga
Kepsninę įkaitiname iki 200°C, įdedame tinkamą keptuvę ir joje ištirpiname sviestą.
Suberiame griežinėliais pjaustytus svogūnus ir lengvai apkepame. Įberiame cukraus, druskos, pipirų ir raudonėlio, įpilame balzaminio acto ir nuolat maišydami kepame, kol cukrus karamelizuosis.
Jautieną aptepame aliejumi ir kepame iki 250°C įkaitintoje kepsninėje apie 2–3 minutes iš kiekvienos pusės (arba kol vidinė temperatūra pasieks 51 laipsnį).
Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais, prieš pjaustydami leidžiame jai 5 min. „pailsėti“.
Bandeles aptepame aliejumi ir apskrudiname kepsninėje.
Ruošiame sumuštinį: ant bandelės dedame smulkinto mėlynojo pelėsinio sūrio, juostelėmis pjaustytos jautienos, o ant jos bri sūrio.
Sumuštinį 1 minutei įdedame į kepsninę, kad sūriai aptirptų.
Išėmę iš kepsninės įdedame karamelizuotų svogūnų ir papuošiame šviežiais daigais ir avietėmis.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.