Jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, užberkite druskos, pipirų, išmaišykite. Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir 2 šaukštus sviesto, apkepinkite mėsos gabalėlius, po 1 min. iš visų pusių. Užpilkite vyno, dar pakaitinkite 4-5 min., kol dalis skysčio nugaruos. Tada užpilkite sultinį, keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite mėsą 1 val.
Nedidelėje keptuvėje pakaitinkite likusį aliejų ir sviestą, apkepinkite daržoves: pirma – pusžiedžiais supjaustytus svogūnus (apie 3 min.), tada įdėkite susmulkintų česnakų, dar pakepinkite pusę minutės, sudėkite riekelėmis supjaustytus grybus, pakepinkite 3 min. Apkeptas daržoves sudėkite į didesnę keptuvę, prie baigiančių troškintis mėsos gabalėlių. Jei prie jų nebeliko skysčio, įpilkite dar 0,5 stiklinės sultinio.
Pusėje stiklinės vandens išmaišykite miltus ir supilkite į padažą. Pakaitinkite kol užvirs, tadasudėkite grietinę, išmaišykite. Jei reikia, pagardinkite druska, pipirais. Stroganovo troškinys paprastai patiekiamas su makaronais, papuošiamas susmulkintomis petražolėmis.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.