Jei turite didelę keptuvę, galite kepti visus steikus kartu, tik svarbu, kad jie tarpusavyje per daug nesiliestų. Taip pat galima kepti ir kiekvieną steiką atskirai.
Kepame steikus: keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame kambario temperatūros jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Jautienos nugarinės išpjovos gabalėlis yra kiek mažesnis, jį pakaks kepti 6 minutes. Prieš pjaustydami, iškepusiai jautienai leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes.
Ruošiame padažą: į nedidelį puodą dedame visus padažo ingredientus ir maišydami kaitiname ant vidutinės kaitros apie 10 minučių – kol uogos praranda formą ir padažas sutirštėja. Išimame cinamono lazdelę.
Jautieną supjaustome juostelėmis, patiekiame su keptu kamamberu ir spanguolių padažu. Šalia tobulai dera šiltas prancūziškas batonas ar čiabata.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.