Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent dviem valandoms iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei prieš kepant spės atšilti iki kambario temperatūros.
Ruošiame bulvytes: jas galima tiesiog iškepti orkaitėje, bet tikrai įspūdingam pateikimui siūlome gaminti hasselback bulvytes. Jos atrodo labai gražiai ir iškepa traškios! Paruošti labai lengva – bulvę įstatatome tarp azijietiškų lazdelių ir įpjauname (VIDEO), aptepame aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Kepame 200°C orkaitėje apie valandą (tikslus kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio).
Šparagines pupeles apkepame keptuvėje kelias minutes, atidedame.
Į maisto smulkintuvą dedame visus padažo ingredientus, susmulkiname. Pilame į indelį ir atidedame.
Kai bulvytės baigia kepti, laikas kepti steiką.
Kambario temperatūros mėsą apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais.
Gerai įkaitiname keptuvę. Į ją dedame mėsą ir kepame lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepdami 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką – kai vidus dar rausvas ir sultingas (žr. nuotrauką). Jei norite pilnai iškepto (well done) steiko, kepkite 12 minučių.
Kai iki kepimo pabaigos lieka 3 minutės, į keptuvę dedame sviestą, česnako skilteles ir rozmarino šakelę. Likusias 3 minutes vis apšlakstome steiką šiuo aromatingu sviestu ir nepamirštame vis dar lygiai kas minutę apversti.
Kai mėsa iškepa, labai svarbu leisti jai 5 minutes pastovėti ramiai – tuomet pjaustant išbėgs mažiau sulčių, mėsa bus sultingesnė.
Supjaustome steiką juostelėmis ir patiekiame su keptomis bulvytėmis, paruoštu padažu, apkeptomis šparaginėmis pupelėmis. Steiką apipilame sultimis, kurios išbėgo pjaustant.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.