Steikas su šokolado ir kavos padažu

40 min

Jautiena troškinimui

1 didelė porcija

Gyvulio dalis

Jautiena troškinimui

Ingredientai

  • 1 pakuotės „Feel the Beef“ brandintos jautienos kumpio
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 laurų lapelių
  • 1 svogūno
  • 4 v. š. sviesto
  • 0,5 stiklinės baltojo vyno
  • žiupsnelio druskos, pipirų
  • 150 g rūkytos šoninės kubelių
  • 60 ml espreso
  • 50 g juodojo šokolado
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • keleto čiobrelių stiebelių
  • žiupsnelio druskos, pipirų

Produktai

30 d. Brandinta jautienos nugarinė su išpjova su kaulu T-bone

17 in stock

€ 14.89

Produktai

30 d. Brandinta jautienos nugarinė su išpjova su kaulu T-bone

€ 14.89

17 in stock

Gaminimo eiga

    1. Jautienos kumpį įtriname aliejumi, pridedame laurų lapelių, paliekame pastovėti kambario temperatūroje 15–20 min.
    2. Svogūną susmulkiname, apkepiname 2 šaukštuose sviesto, kol šiek tiek karamelizuosis.
    3. Apkeptus svogūnus sudedame į elektrinį trintuvą, supilame baltąjį vyną ir triname iki vientisos masės.
    4. Keptuvėje ištirpiname likusį sviestą, jame apkepame kumpį ant stiprios kaitros po 2 min. iš kiekvienos pusės. Nukeliame nuo kaitros, pabarstome druska, pipirais, pridengiame folija ir paliekame pastovėti.
    5. Į keptuvę suberiame šoninės gabalėlius, pakepame, kol apskrus. Supilame svogūnų ir vyno tyrę, viską pakaitiname dar keletą minučių. Įberiame druskos, pipirų, pakaitiname, kol padažas ims burbuliuoti. Įmaišome kavą, šokoladą, cinamoną, čiobrelius. Vėl pakaitiname iki virimo.
    6. Kepsnį patiekiame su šokoladu, garnyrui tiks gruzdintos bulvių skiltelės.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.