Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei prieš kepant spės atšilti iki kambario temperatūros.
Kepame steiką: Labai gerai įkaitiname keptuvę. Į ją dedame sviestą. Kai sviestas išsilydo, dedame jautieną ir kepame ant didelės kaitros lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepant 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką – kai vidus dar rausvas ir sultingas. Jei norite pilnai iškepto (well done) steiko, kepkite 12 minučių.
Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais, prieš pjaustydami leidžiame 10 minučių „pailsėti“ ir tik tuomet supjaustome juostelėmis. Jei pjaustysite iš karto, mėsa išleis daugiau sulčių ir nebus tokia sultinga.
Smidrus ir cukinijas apkepame kelias minutes. Tai galite daryti paprastoje arba grilio keptuvėje.
Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
Į lėkštę dedame špinatus, apkeptas daržoves, ridikėlius, žirnelius, jautieną ir padažą.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.