Steikas su pavasarinėmis šviežių bulvyčių salotomis
40 min
1 porcija
Ingredientai
„Feel the Beef“ marmurinės jautienos antrekotas
Aliejus kepimui
Druska, pipirai
5 nedidelės šviežios bulvės
50 g salotų lapų
1 agurkas
3 ridikėliai
Sauja šviežių žirnelių
Padažo ingredientai:
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
1 a. š. medaus
1 v. š. citrinos sulčių
Druska, pipirai
Gaminimo eiga
Bulves švariai nuplauname, perpjauname perpus, sumaišome su šlakeliu aliejaus, druska ir pipirais. Dedame jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija 25 minutes.
Kepame steiką: į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame kambario temperatūros kepsnį ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą perkeliame ant pjaustymo lentelės, pabarstome druska ir pipirais. Prieš pjaustydami leidžiame mėsai pailsėti kambario temperatūroje 5 minutes – taip supjaustyta mėsa paleis mažiau sulčių ir pati bus sultingesnė.
Salotas nuplauname ir nusausiname, daržoves nuplauname ir supjaustome.
Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
Į lėkštę dedame salotų lapus, daržoves, žirnelius ir iškepusias bulvytes. Šalia patiekiame juostelėmis pjaustytą steiką. Viską apšlakstome paruoštu padažu.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.