Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei prieš kepant spės atšilti iki kambario temperatūros.
Mėsą apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais.
Gerai įkaitiname keptuvę. Į ją dedame mėsą ir kepame lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami Kepant 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką – kai vidus dar rausvas ir sultingas. Jei norite pilnai iškepto (well done) steiko, kepkite jį 12 minučių.
Kai mėsa iškepa, labai svarbu leisti jai 5 minutes pastovėti ramiai – tuomet pjaustant išbėgs mažiau sulčių, mėsa bus sultingesnė. Kol mėsa „ilsisi“ – ruošiame salotas.
Salotas nuplauname ir nusausiname.
Į lėkštę dedame salotų lapus, avokado ir agurko juosteles, perpus perpjautus vyšninius pomidorus ir svogūno griežinėlius.
Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
Steiką supjaustome juostelėmis ir dedame ant salotų.
Pabarstome keptų svogūnų traškučiais, baziliko lapeliais bei apšlakstome paruoštu padažu.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.