Salotos su jautiena ir medaus bei garstyčių padažu
20 min
4 porcijos
Ingredientai
2 „Feel the Beef“ brandintos jautienos antrekotai
1 gūžė romaninių salotų
30 g salotų „Lollo Roso“
1 avokadas
2 agurkai
50 g pelėsinio sūrio
30 g kepintų anakardžių
20 g šviežių mėtų
1 avietinis pomidoras
Žiupsnelis druskos ir pipirų
5 v. š. medaus
1 skiltelė česnako
10 v. š. aliejaus
0,5 a. š. bazilikų
0,5 a. š. raudonėlių
1 v. š. garstyčių
1 v. š. acto
0,5 citrinos
Gaminimo eiga
Jautienos antrekotus kepame iki 200℃ įkaitintoje kepsninėje, kiekvieną pusę po 3–4 min. Iškepusią mėsą apibarstome druska, pipirais ir paliekame 5 min. pailsėti.
Padažui į dubenį sudedame medų, kapotą česnaką, bazilikus, raudonėlius, garstyčias, actą, įspaudžiame citrinos sulčių, įpilame truputį aliejaus ir viską gerai išmaišome. Jei reikia – pagardiname druska ir pipirais.
Į lėkštę sudedame salotų lapus, ant jų – pjaustytą pomidorą, avokadą, agurkus, mėtų lapelius, įtrupiname pelėsinio sūrio ir apibarstome riešutais.
Ant viršaus uždedame pjaustytą jautieną ir viską apipilame padažu.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.