Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei bus kepama kambario temperatūros, o ne šalta.
Labai gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepdami 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą steiką. Jei norite pilnai iškepto steiko, kepkite 12 minučių.
Iškepusią mėsą pabarsome druska ir pipirais, prieš pjaustydami leidžiame 10 minučių „pailsėti“ ir tik tuomet supjaustome juostelėmis. Jei pjaustysite iš karto, mėsa išleis daugiau sulčių ir nebus tokia sultinga.
Ruošiame salotas: į lėkštę dedame salotas, avokadus, svogūną, braškes, steiko juosteles ir gorgonzolos gabalėlius.
Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus ir juo apšlakstome salotas.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.