2 „Feel the Beef“ marmurinės jautienos išpjovos gabalėlių
Druskos, pipirų
100 g gražgarsčių
200 g vyšninių pomidorų
1 buratos
Balzaminio acto
Alyvuogių aliejaus
Šviežio baziliko
Gaminimo eiga
Kepsnius paruošiame kepimui. Valandą prieš kepant ištraukiame iš šaldytuvo, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir iš abiejų pusių pabarstome druska ir pipirais.
Kepsninę paruošiame kepti tiesioginiam kepimui maždaug 300 laipsnių temperatūroje su ketaus grotelėmis.
Dedame kepsnius į kepsninę ir kepame 2 minutes. Tada pasukame kepsnius 90 laipsnių kampu ir kepame dar 2 minutes. Apverčiame kepsnius ir kepame dar 3 minutes. Praėjus 3 minutėms uždarome kepsnines viršutinę ir apatinę sklendę ir paliekame kepsnį dar 3 minutėms.
Kepsninės temperatūra turi pradėti kristi. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo kepsnių storio – aprašytas laikas buvo taikytas 5 cm storio kepsniams, vidutiniam iškepimo lygiui. Ištraukus kepsnius iš kepsnines leidžiame jiems pailsėti.
Kol kepsniai ilsisi, paruošiame greitas salotas: į lėkštę dedame nuplautas ir nusausintas gražgarstes, pomidorus, buratą.
Supjaustome kepsnius juostelėmis ir išdėliojame ant salotų.
Pabarstome šviežiais baziliko lapeliais, druska ir pipirais, apšlakstome kokybišku alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.