„Feel the Beef“ brandintos jautienos didkepsnis „Topside“
1 v. š. rudojo cukraus
1 a. š. maltos paprikos
1 a. š. druskos
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/2 a. š. maltos aitriosios paprikos
1/2 a. š. česnako miltelių
1/2 a. š. garstyčių miltelių
1/4 a. š. malto kumino
Sviestas | Kepimui
Salsai:
1 kukurūzo burbuolės
1 mažo raudonojo svogūno
1 jalapeno
Saujos spalvotų vyšninių pomidorų
Saujos šviežios kalendros
1 žaliosios citrinos
1 v. š. alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
Indelyje paruošiame prieskonių mišinį – sumaišome visus prieskonius.
Steiką įtriname paruoštu prieskonių mišiniu.
Į gerai įkaitintą keptuvę dedame sviestą, kai jis išsilydo, dedame kepsnį ir kepame lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepdami 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką.
Kai steikas iškepa, prieš pjaustydami leidžiame jam 5 minutes pastovėti kambario temperatūroje.
Ruošiame salsą. Pirmiausia keptuvėje apskrudiname kukurūzo burbuolę, tuomet nupjaustome nuo jos kukurūzus. Juos sumaišome su visais kitais salsos ingredientais: smulkintu svogūnu, jalapenu, vyšniniais pomidorais, smulkinta kalendra, žaliosios citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
Supjaustome steiką juostelėmis, ant viršaus dedame paruoštą salsą.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.