Raugo duonos skrebutis su avokadu ir steiko juostelėmis
20 min
2 porcijos
Ingredientai
2 pakuočių „Feel the Beef“ 60 dienų brandintos jautienos išpjovos
Šlakelio aliejaus
Druskos, pipirų
4 riekių raugo duonos (sourdough)
Sviesto kepimui
1 skiltelės česnako
2 avokadų
Šlakelio citrinos sulčių
30 g parmezano
Saulėgrąžų daigų | Patiekimui
Gaminimo eiga
Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame jai pastovėti 5-10 min. Tuomet supjaustome juostelėmis.
Keptuvėje išlydome sviestą. Apkepame duonos riekeles iš abiejų pusių, kol jos gražiai apskrunda. Apskrudusią duoną įtriname česnaku.
Dubenyje sutriname avokadus, sumaišome su citrinos sultimis, druska ir pipirais.
Ant duonos tepame sutrintą avokadą, dėliojame pjaustytas jautienos juosteles, pabarstome parmezano drožlėmis ir papuošiame saulėgrąžų daigais.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.