350 g brandintos „Feel the Beef“ jautienos troškinimui
1 geltonasis svogūnas
5 česnako skiltelės
1 a. š. maltos ciberžolės
½ a. š. maltos rūkytos paprikos
½ citrinos žievelės
2 v. š. citrinos sulčių
½ l jautienos sultinio
400 g konservuotų avinžirnių
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
Didelė sauja šviežių žolelių – krapų, kalendros, mėtos
Alyvuogių aliejus
Druska, pipirai
Gaminimo eiga
Įkaitiname orkaitę iki 160°C. Supjaustome svogūną ir susmulkiname nuluptas česnako skilteles.
Troškintuve įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir iš visų pusių apkepame jautienos gabalėlius, kol šie paruduos. Apkeptą mėsą sudedame į lėkštę.
Tame pačiame troškintuve pakepiname svogūną, kol šis suminkštės. Sudedame česnaką, ciberžolę ir rūkytą papriką bei smulkiai tarkuotą citrinos žievelę ir kepiname apie 1 minutę.
Jautieną grąžiname į puodą, supilame jautienos sultinį ir citrinos sultis, sudedame smulkintus pomidorus. Pasūdome ir įberiame maltų juodųjų pipirų, uždengiame dangčiu ir, įdėję į 160°C temperatūros orkaitę, paliekame troškintis apie 1,5 valandos.
Po 1,5 valandos perkeliame troškintuvą ant silpnos viryklės kaitros, sudedame avinžirnius bei smulkintas šviežias žoleles ir atidengę troškiname dar apie 15 minučių. Patiekiame su virtais ryžiais.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.