Mini burgeriai (sliders) su steiku, bri ir spanguolių padažu
25 min
3 porcijos
Ingredientai
2 pakuočių „Feel the Beef“ 30 dienų brandintų jautienos kepsnių „Topside“
6 plėšomų sviestinių bandelių (brioche)
125 g bri sūrio
Saujos gražgarsčių
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
Spanguolių padažui reikės:
Nepilno puodelio spanguolių
40 ml balzaminio acto
40 ml vandens
2 v. š. rudojo cukraus
1 nedidelės šviežio rozmarino šakelės
1 cm ilgio imbiero šaknies
Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
Gaminame spanguolių padažą: į prikaistuvį beriame spanguoles, pilame balzaminį actą bei vandenį, dedame cukrų, smulkintą rozmariną, tarkuotą imbierą. Užvirus kaitiname ant mažos kaitros iki 10 min. pamaišydami, kol padažas sutirštėja. Nuimame nuo kaitros, beriame druskos ir pipirų pagal skonį.
Kepame jautieną. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame pastovėti 5–10 min. Tuomet supjaustome kepsnį plonomis juostelėmis.
Ant bandelių dėliojame jautienos juosteles, sūrio riekeles, dedame keletą šaukštelių spanguolių padažo, gražgarsčių ir galiausiai užvožiame viršutine bandelės dalimi.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.