500 g. smulkintos sauso brandinimo „Feel the Beef“ jautienos
3 vnt. bandelių
50 g rukolos
60 g čederio sūrio
50 g sviesto
2 v. š. majonezo
0.5 v. š. dijono garstyčių
Žiupsnelį druskos ir pipirų
2 vnt. pomidorų
10 g petražolių
1 v. š. acto
200 ml aliejaus
0.5 a. š. cukraus
100 g bulguro kruopų su lęšiais ir pomidorais
Kiaušinį
50 g panko džiūvėsėlių
1 v. š. krakmolo
Gaminimo eiga
Iš smulkintos sauso brandinimo „Feel the Beef“ jautienos suformuokite kumščio dydžio kotletukus ir apkepkite juos kepsninėje, kiekvieną pusę po 3 min. Kepant apibarstykite druska, pipirais, o pabaigoje – uždėkite sūrio riekelę ir leiskite jai išsilydyti.
Pomidorus ir svogūnus supjaustykite kubeliais, sudėkite kapotas petražoles, užpilkite actu, aliejumi, įverkite cukraus, druskos, pipirų ir viską išmaišykite.
Bandeles aptepkite sviestu ir paskrudinkite ant grotelių. Garstyčias sumaišykite su majonezu, aptepkite padažu bandeles, dėkite rukolos, mėsos maltinuką su sūriu, pomidorų salsos ir uždenkite kita bandelės puse.
Kroketams išvirkite bulguro kruopas, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą ir pagardinkite druska bei pipirais. Viską išmaišykite, suformuokite nedidelius rutuliukus. Juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite aliejuje, kol apskrus.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.