Mažieji Velingtono kepsneliai

30 min

4 porcijos

Ingredientai

  • 6 gabalėliai „Feel the Beef“ brandintos jautienos kepsnio „Minutė“
  • 1 pakelis (6 lakštai) šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 8–10 pievagrybių
  • 1 svogūnas
  • 6 v. š. aliejaus
  • 2 v. š. sviesto
  • žiupsnelis druskos, pipirų

Gaminimo eiga

1. Sluoksniuotą tešlą atitirpiname. Orkaitę įkaitiname iki 200 ºC.

2. Keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus aliejaus ir ištirpiname sviestą. Jautienos kepsnelius pabarstome druska, pipirais, apkepame keptuvėje po 2 min iš kiekvienos pusės. Išimame iš keptuvės, atidedame.

3. Į tą pačią keptuvę įpilame dar 2 šaukštus aliejaus. Jame apkepiname susmulkintą svogūną, kol taps skaidrus. Prie svogūno suberiame smulkintus pievagrybius, pakepame keletą minučių.

4. Imame po vieną sluoksniuotos tešlos lakštą, jį šiek tiek pakočiojame, uždedame po jautienos kepsnelį, ant jo – po 2–3 šaukštelius kepinto svogūno ir grybų, užlenkiame tešlos lakštą, kad uždengtų visą kepsnelį, lakšto kraštus suspaudžiame, tešlos perteklių nupjauname. Pirštais suformuojame gražias bandeles.

5. Iš likusių nupjautų tešlos galiukų suformuojame rutuliuką, jį pakočiojame iki 0,5 cm storio paplotėlio, tada sausainių formele arba peiliu išpjaustome gėlyčių, lapelių. Šiomis dekoracijomis puošiame kepsnelius. Paviršių patepame likusiais 2 šaukštais aliejaus, pašauname į orkaitę, kepame 15 min.

Patiekiame karštus, su salotų garnyru.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.