250 g smulkintos sausai brandintos „Feel the Beef“ jautienos
3 nedidelės saldžiosios bulvės
2 morkos
2 šalotiniai svogūnai
1 skardinė konservuotų pomidorų
0,5 cukinijos
2 saliero stiebai
1 aitrioji paprika
Žiupsnelis druskos
Sauja šviežios kalendros
Sauja šviežių petražolių
7 skiltelės česnako
Lavašas
Marokietiškam prieskonių mišiniui:
džiovinta paprika
malta ciberžolė
cinamonas
imbieras
kvapieji pipirai
juodieji pipirai
kardamonas
kuminas
Kajeno paprika
Gaminimo eiga
Užkaičiame puodą su sultiniu ir jame apie valandą verdame avinžirnius.
Išjungiame kaitrą, suberiame lęšius ir paliekame dar valandai brinkti.
Įkaitiname kepsninę iki 180 laipsnių, kazane įkaitiname aliejų ir apskrudiname labai smulkiai supjaustytą mėsą (beveik faršą).
Mėsai paskrudus, sudedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kartu šiek tiek apkepiname, tuomet beriame smulkiai pjaustytas morkas, saldžiąsias bulves, salierą, česnaką. Viską pakepiname, pilame pomidorus, sultinį su lęšiais ir avinžirniais, beriame druskos, marokietiškus prieskonius ir verdame apie valandą.
Druskos ir vandens lygį reguliuojame virimo metu. Troškinį pagardiname smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir valgome su paskrudintu lavašu.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.