Mac & Cheese su brandinta jautiena

20 min

4 porcijos

Ingredientai

  • 1 pakuotės „Feel the Beef” brandintos jautienos kepsnių „Minutė“
  • 250 g makaronų
  • 4 v.š. sviesto
  • 1 česnako skiltelės
  • 2 v.š. kvietinių miltų
  • 1 stiklinės pieno
  • 50 g fermetinio sūrio
  • 50 g čederio sūrio
  • Šviežių petražolių
  • Druskos, pipirų

Gaminimo eiga

  1. Išverdame makaronus. Neperverdame.
  2. Įkaitiname keptuvę ir išlydome 2 v. š. sviesto. Kepame kambario temperatūros jautienos kepsnius ant didesnės kaitros po 3–5 minutes iš abiejų pusių. Kad jautiena netaptų kieta, svarbu jos neperkepti, kepdami po 3 minutes iš abiejų pusių turėsite vidutiniškai iškeptą jautieną, o kepdami po 5 minutes iš abiejų pusių turėsite pilnai iškeptą jautieną. Iškepusią jautieną pabarstome druska ir atidedame kelioms minutėms, po to supjaustome kubeliais.
  3. Į tą pačią keptuvę dedame likusį sviestą, smulkintą česnako skiltelę ir saujelę smulkintų petražolių. Pakepiname apie minutę viską maišydami.
  4. Į keptuvę suberiame miltus ir dar apie minutę maišydami pakaitiname.
  5. Į keptuvę po truputį pilame pieną ir nuolat maišome. Įberiame žiupsnelį druskos ir nuolat maišydami pakaitiname dar apie 5 min., kol padažas sutirštėja.
  6. Į padažą beriame tarkuotus sūrius ir maišome, kol šis išsilydo.
  7. Į paruoštą padažą dedame makaronus, jautienos gabalėlius ir viską gerai išmaišome.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.