Jautienos nugarinės kepsnys su traiškytomis bulvytėmis ir vyno padažu

60 min

Nugarinė

1 porcija

Gyvulio dalis

Nugarinė

Ingredientai

  • 1 pakuotės „Agaro“ jautienos nugarinės 
  • 300 g apvirtų bulvyčių 
  • 0,5 stiklinės tarkuoto sūrio „Pecorina romana“  
  • 3 skiltelių smulkiai pjaustyto česnako 
  • Ryšulėlio šviežių čiobrelių 
  • 1 smulkinto šalotinio svogūno 
  • 50 g sviesto 
  • 200 ml vištienos sultinio  
  • 1 stiklinės raudonojo sauso vyno 
  • Druskos ir pipirų 
  • Alyvuogių aliejaus 

Produktai

Jautienos nugarinės pjausnys 220 g

9 in stock

€ 5.99

Produktai

Jautienos nugarinės pjausnys 220 g

€ 5.99

9 in stock

Gaminimo eiga

  1. Likus 2 valandoms iki kepimo, jautieną išimame iš šaldytuvo ir paliekame kambario temperatūroje sušilti. 
  2. Pasūdytame vandenyje apverdame mažąsias bulvytes, kol bus beveik išvirusios, o tuomet nupilame vandenį. Bulvytes sudėliojame ant pjaustymo lentelės ir peilio plokštuma suspaudžiame. Tuomet į „Grand Feu“ kepimo formą įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, sudedame traiškytas bulvytes ir apibarstome tarkuotu sūriu. 
  3. Kepsninę arba orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Jeigu bulvytes kepsime kepsninėje, karščio deflektorius būtinai susidėkime aukštesnėje pozicijoje, o jei ant grotelių – dedame kepimo akmenį ir tik tada kepimo indą. Kepame bulvytes, kol šios apskrus. 
  4. Ketaus keptuvėje ištirpdome sviestą ir apkepame česnaką bei šalotinį svogūną. Tuomet supilame vyną ir šiek tiek nugariname alkoholį. Sudedame čiobrelius ir įpilame vištienos sultinio. Pamaišydami verdame, kol padažas pradės tirštėti. Tada per smulkų kiaurasamtį perkošiame ir dar šiek tiek paverdame.  
  5. Jautieną aptepame plonu sluoksniu aliejaus, pagardiname druska ir pipirais. Kepame iki 200–220 laipsnių įkaitintoje kepsninėje ar orkaitėje, ant ketaus grotelių, kol mėsos vidinė temperatūra pasieks 52 laipsnius. Tuomet išimame mėsą ir leidžiame jai pailsėti kambario temperatūroje 10–15 min. 
  6. Supjaustome jautieną, užpilame padažu ir patiekiame kartu su traiškytomis bulvytėmis. Skanaus! 

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.