Jautienos kukuliai su rikota

45 min

Smulkinta jautiena

2 porcijos

Gyvulio dalis

Smulkinta jautiena

Ingredientai

  • 60 ml alyvuogių aliejaus 
  • 2 didelių svogūnų 
  • 4 skiltelių česnako 
  • Žiupsnelio raudonėlio 
  • 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse 
  • 500 ml sultinio  
  • Druskos ir pipirų 
  • 500 g smulkintos „Agaro“ jautienos 
  • 100 g baltos duonos trupinių 
  • 200 g rikotos  
  • 1 v. š. majonezo  
  • 1 a. š. krienų 
  • 60 g tarkuoto parmezano  
  • 1 kiaušinio  
  • Ryšulėlio petražolių 

Produktai

Smulkinta jautiena 450g

Out of stock

€ 3.89

Produktai

Smulkinta jautiena 450g

€ 3.89

Out of stock

Gaminimo eiga

  1. Į keptuvę įpilame kelis šaukštus aliejaus, sudedame pusę smulkintų svogūnų ir česnakų. Viską kepame, kol suminkštės. Tuomet supilame pomidorus ir pusę sultinio. Sumažiname kaitrą ir maišydami kaitiname, kol padažas sutirštės. 
  2. Kol padažas verda, ruošiame kukulius. Smulkintą jautieną sumaišome su rikota, likusiu česnaku, svogūnu, pagardiname raudonėliu, krienais, įdedame šaukštą majonezo. Sudedame kapotas petražoles, kiaušinį, trupinius ir parmezaną, masę pagardiname druska ir pipirais ir gerai išmaišome. 
  3. Suformuojame 12–14 kukulių. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir juos apkepame. Kai apskrus, sudedame į kunkuliuojantį padažą ir apliejame likusiu sultiniu, kad apsemtų. Uždengiame dangčiu ir troškiname apie 30 min., kol padažas sutirštės. 
  4. Kukulius dedame į lėkštę, apibarstome smulkintomis petražolėmis ir patiekiame su juoda duona, aptepta sviestu bei pagardinta pjaustytais šviežiais ridikėliais. Skanaus! 

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.