Jautienos kepsneliai su obuoliais, pagardinti medaus ir garstyčių padažu
30 min
4 porcijos
Ingredientai
2 pakuotės „Feel the Beef“ kepsnių „Minutė“
Druska, pipirai
Aliejus kepimui
2 obuoliai
3 skiltelės česnako
1 stiklinė (250 ml) vištienos sultinio
2 v. š. medaus
1 v. š. grūdėtųjų garstyčių
1 v. š. Dižono garstyčių
Šviežias čiobrelis
Šviežias rozmarinas
1 v. š. vandens
1 a. š. krakmolo
Gaminimo eiga
Jautienos kepsnelius pabarstome druska ir pipirais.
Obuolius supjaustome skiltelėmis.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame jautienos kepsnelius ir kepame ant didelės kaitros po 2 minutes iš abiejų pusių. Apkeptą mėsą atidedame.
Į keptuvę beriame obuolių skilteles, maišydami apkepiname kelias minutes ir atidedame.
Į keptuvę įtarkuojame česnaką ir trumpai apkepiname. Pilame sultinį, dedame medų, abiejų rūšių garstyčias, žoleles ir maišydami pakaitiname keletą minučių.
Indelyje sumaišome vandenį su krakmolu ir supilame į padažą. Intensyviai maišome, kol padažas sutirštėja.
Į keptuvę prie padažo grąžiname jautieną ir obuolius.
Uždengiame keptuvę dangčiu, sumažiname ugnį, kad padažas vos burbuliuotų ir troškiname viską 15 minučių.
Šį patiekalai tobulai papildys švelni bulvių košė ir lapinės salotos.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.