Jautienos didkepsnis „Topside“ su pipiriniu baltojo vyno ir kalendros padažu

25 min

2 porcijos

Ingredientai

Kepsniui:

  • 2 „Feel the Beef“ jautienos didkepsnių „Topside“
  • jūros druskos
  • šlakelio pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus kepimui

Padažui:

  • 2 v. š. nesūdyto sviesto
  • 1/2 stiklinės sauso baltojo vyno
  • 2 a. š. rudojo nerafinuoto cukraus
  • 2 a. š. įvairiaspalvių pipirų mišinio
  • 1 a. š. garstyčių sėklų
  • saujos šviežių kalendrų
  • 2 česnako skiltelių
  • jūros druskos

Gaminimo eiga

  1. Įkaitiname keptuvę storu dugnu (pvz., ketaus), įpilame šlakelį aliejaus. Kepame po 3 min. iš abiejų pusių.
  2. Kol mėsa kepa, nedideliame prikaistuvyje ištirpdome sviestą, įspaudžiame česnaką ir kepiname, kol suminkštės. Suberiame prieskonius, švelniai pasūdome, supilame pusę vyno ir cukrų.
  3. Kaitiname ant vidutinės kaitros maišydami, kol cukrus ištirps. Iškepusią mėsą perdedame ant pjaustymo lentelės, uždengiame folija, pabarstome druska ir paliekame 4-5 minutes pastovėti.
  4. Likusį vyną supilame į keptuvę, kurioje kepė mėsa, kad šis ištirpdytų sukepusias mėsos sultis.
  5. Skystį supilame į padažą ir dar pakaitiname, kol padažas šiek tiek sutirštės, pasūdome pagal skonį.
  6. Galiausiai įmaišome smulkintas kalendras. Kepsnius supjaustome ir apšlakstome padažu. Patiekiame iškart, kol šilti.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.