Ananasą supjaustome griežinėliais, nupjauname žievę ir išpjauname griežinėlių viduriukus.
Ant abiejų ananaso riekelių pusių pašlakstome žaliosios citrinos sulčių ir pabarstome rudojo cukraus.
Perpjauname paprikas pusiau, išimame sėklytes ir supjaustome juostelėmis.
Paprikas dedame į gilesnį indą, pabarstome druska, pipirais ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.
Į iki 250 laipsnių įkaitintą grilį dedame jautienos kepsnius, ananaso griežinėlius, paprikos juosteles ir jį uždarome.
Jautieną kepame po 3 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą – vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C.
Paprikos juosteles kepame po keletą minučių iš abiejų pusių, o ananaso riekeles po 5 minutes iš abiejų pusių.
Išėmę mėsą iš grilio leidžiame jai pastovėti 5–10 min., tuomet supjaustome juostelėmis.
Į lėkštes dėliojame keptas steiko juosteles, ananaso griežinėlius ir paprikas. Patiekiame su paruoštu Harissa jogurtu ir pabarstome šviežios mėtos lapeliais.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.