2 pakuočių „Feel the Beef“ 30 dienų brandintų jautienos kumpio didkepsnių
Šlakelio aliejaus
6 pitų
2 raudonųjų svogūnų
3 pomidorų
6 salotos lapų
Druskos, pipirų
Šviežio raudonėlio | Patiekimui
Tzatziki padažui reikės:
150 g graikiško jogurto
Pusės ilgavaisio agurko
2 skiltelių česnako
Saujelės šviežių krapų
Druskos, pipirų
Šlakelio citrinos sulčių
Gaminimo eiga
Gaminame tzatziki padažą: sutarkuojame agurką ir delnais nuspaudžiame susidariusį skystį.
Sumaišome tarkuotą agurką su graikišku jogurtu, smulkintu česnaku ir krapais, citrinos sultimis, druska bei pipirais.
Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus.Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 54 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės, pabarstome druska ir pipirais, bei leidžiame jai pastovėti 5-10 min. Tuomet supjaustome kepsnį plonomis juostelėmis.
Orkaitę įkaitiname iki 100°C ir apie 5 min. pašildome pitas.
Supjaustome pomidorą, svogūną ir pasiruošiame salotos lapus.
Ant pitos dėliojame salotos lapus, pomidorus, svogūną bei jautienos juosteles. Gausiai pilame tzatziki padažo ir patiekiame su šviežio raudonėlio lapeliais.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.