Čanachai su jautiena

90 min

5 porcijos

Ingredientai

  • 1 kg „Feel the Beef“ jautienos troškinimui
  • 6 bulvės
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 1 nedidelė cukinija ar moliūgas
  • 3 saliero stiebai
  • 8 skiltelės česnako
  • 4 lauro lapai
  • Kmynai
  • 8 grūdeliai kvapiųjų pipirų
  • 12 grūdelių juodųjų pipirų
  • 8 v. š. pomidorų padažo
  • 4 stiklinės sultinio
  • 1 a. š. cukraus
  • 1 a. š. paprikos miltelių
  • Alyvuogių aliejus
  • 100 ml grietinės
  • Žalumynai

Gaminimo eiga

  1. Bulves ir morkas nuskutame ir supjaustome kubeliais. Moliūgą ir salierą taip pat supjaustome smulkiais kubeliais.
  2. Čanachines ištepame aliejumi ir dedame po saują bulvių, moliūgo, saliero, mėsos, morkų, į kiekvieną indelį – po 1/4 smulkinto svogūno, po 2 smulkintas česnako skilteles, po vieną lauro lapą, po 2 kvapiuosius pipirus ir po 3 juoduosius.
  3. Pagardiname žiupsneliu druskos, trupučiu cukraus, kmynais. Ant viršaus dedame dar po saują bulvių ir po 3 v. š. pomidorų padažo į kiekvieną molinuką.
  4. Supilame sultinį (jo pilti tiek, kad apsemtų viršutinį bulvių sluoksnį). Uždengiame dangteliais ir dedame į iki 200-230 laipsnių įkaitintą kepsninę arba orkaitę. Kepame 1 val. Likus 20 min iki kepimo pabaigos nuimame dangtelius, kad skystis šiek tiek nugaruotų.
  5. Uždedame grietinės ir papuošiame žalumynais.

 

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.