1 pakuotės „Feel the Beef“ brandintos jautienos kepsnių „Minutė“
Šlakelio aliejaus
200 g ryžių
150 g juodųjų konservuotų pupelių
150 g konservuotų kukurūzų
2 pomidorų
1 avokado
Šviežios kalendros | Patiekimui
Žaliosios citrinos ketvirčių | Patiekimui
Marinatui reikės:
1 žaliosios citrinos
2 česnako skiltelių
3 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. malto kumino
Druskos, pipirų
Saujelės šviežios kalendros
Padažui reikės:
1 žaliosios citrinos
1 česnako skiltelės
1 v. š. medaus
3 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. džiovinto raudonėlio
1/2 a. š. malto kumino
Čili dribsnių
Druskos, pipirų
Saujelės šviežios kalendros
Gaminimo eiga
Ruošiame marinatą: žaliąją citriną nutarkuojame ir išspaudžiame sultis. Susmulkiname česnaką ir kalendrą. Šlakelį žaliosios citrinos sulčių bei šiek tiek smulkintos kalendros atidedame gvakamolei. Indelyje maišome žaliosios citrinos žievelę, sultis, česnaką, alyvuogių aliejų, kuminą, druską, pipirus bei kalendrą.
Marinuojame jautienos kepsnius: mėsą dedame į indą ir pilame paruoštą marinatą. Marinuojame apie 30 min.
Išverdame ryžius.
Gaminame gvakamolę: avokadą nulupame, išimame kauliuką ir minkštimą sutriname šakute. Pusę pomidoro supjaustome smulkiais kubeliais ir dedame prie trinto avokado. Kartu įmaišome nuo marinato ruošimo likusias sultis bei smulkintą kalendrą. Beriame druskos ir pipirų.
Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po keletą minučių iš kiekvienos pusės. Išėmę mėsą iš keptuvės leidžiame jai pailsėti 5-10 min. Tuomet kepsnį supjaustome plonomis juostelėmis.
Paruošiame padažą: nutarkuojame žaliosios citrinos žievelę ir išspaudžiame sultis. Susmulkiname česnaką ir kalendrą. Sumaišome visus ingredientus: žaliosios citrinos žievelę ir sultis, česnaką, medų, alyvuogių aliejų, džiovintą raudonėlį, maltą kuminą, čili dribsnius, druską, pipirus bei kalendrą.
Į dubenėlius dedame ryžius. Ant viršaus dėliojame jautienos juosteles, juodąsias pupeles, konservuotus kukurūzus, pomidorus, gvakamolę. Apšlakstome paruoštu padažu. Patiekiame su kalendra ir žaliosios citrinos ketvirčiais.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.