Brusketos su rikota, grill marmurine jautienos išpjova ir naminiu pesto
30 min
6 porcijos
Ingredientai
1 pakuotės „Feel the Beef” marmurinės jautienos išpjovos
1 Prancūziško batono
100 g rikotos
1 česnako skiltelės
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
Naminiam pesto padažui reikės:
1 stiklinės suspaustų šviežių baziliko lapelių
20 g parmezano
Saujelės kedro riešutų
1 česnako skilelės
4 v. š. alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
Gaminame pesto: į maisto smulkintuvą dedame baziliko lapelius, tarkuotą parmezaną, kedro riešutus, česnako skiltelę, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, beriame druską ir pipirus. Sutriname iki vientisos masės.
Prancūzišką batoną supjaustome riekelėmis.
Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepiname batono riekeles iš abiejų pusių, kol šios gražiai apskrunda.
Kambario temperatūros marmurinę jautieną kepame 250 laipsnių uždarame grilyje po 3 min. iš kiekvienos pusės. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą – vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C.
Išėmę jautieną iš grilio, pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame pastovėti 5-10 min. Tuomet supjaustome juostelėmis.
Apkeptas prancūziško batono riekeles įtriname česnako skiltele, aptepame rikota, dedame po jautienos juostelę ir ant viršaus – paruošto pesto padažo.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.