1 „Feel the Beef“ brandintos jautienos nugarinės kepsnio
2 skirtingų spalvų paprikų (pavyzdžiui, raudonos ir geltonos)
žiupsnelio druskos, pipirų
1 v. š. citrinų sulčių
1 raudonojo svogūno
2 v. š. sviesto
2 v. š. aliejaus
keleto rozmarinų viršūnėlių
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitiname iki 220 ℃. Joje viršutinėje dalyje 10–15 min. apkepame paprikas – tiek, kad odelė pajuoduotų. Kepdami keletą kartų apverčiame, kad apkeptų iš visų pusių. Ištraukiame iš orkaitės, atvėsiname.
Tada nulupame apdegusią odelę, liks švelnus paprikų minkštimas. Jį supjaustome pailgomis plonomis juostelėmis. Sumaišome su plunksnelėmis supjaustytu svogūnu. Pagardiname druska, pipirais, 1 šaukštu alyvuogių aliejaus ir šlakeliu citrinų sulčių.
Keptuvėje pakaitiname 2 šaukštus sviesto ir 2 šaukštus aliejaus. Riebaluose apkepame brandintos jautienos nugarinės kepsnį: po 1 min. iš abiejų pusių ant didelės kaitros.
Tada ant kepsnio uždedame keletą rozmarinų viršūnėlių ir kepame po 2 min. iš abiejų pusių ant vidutinės kaitros. Perkeliame į lėkštę, pabarstome druska, pipirais, uždengiame folija, paliekame pastovėti 5 min.
Patiekiame nugarinės kepsnį su spalvinga paprikų salsa.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.