Befstrogenas su jautienos antrekotu

45 min.

Antrekotas

4 porcijos

Gyvulio dalis

Antrekotas

Ingredientai

  • 2 „Agaro“ jautienos antrekotų
  • Aliejaus kepti
  • 1 svogūno
  • 300 g pievagrybių
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 v. š. sviesto
  • 2 v. š. miltų
  • 2 stiklinių jautienos sultinio
  • 1 v. š. Dižono garstyčių
  • 150 g grietinės
  • Druskos, pipirų

Produktai

Jautienos antrekoto pjausnys 260 g

46 in stock

€ 6.99

Produktai

Jautienos antrekoto pjausnys 260 g

€ 6.99

46 in stock

Gaminimo eiga

  1. Jautienos antrekoto kepsnius šiek tiek suploniname pamušdami mėsos plaktuku. Jautieną supjaustome juostelėmis, kurių plotis būtų maždaug 3/4 centimetro. Jautienos juosteles pabarstome druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, sudedame jautieną. Mėsą kepame didelėje kaitroje minutę, tuomet greitai apverčiame kiekvieną gabalėlį ir kepame dar 30 sekundžių. Apskrudusią jautieną atidedame.
  3. Į keptuvę dedame sviestą, kai jis išsilydo, sudedame juostelėmis supjaustytą svogūną ir pievagrybius. Kepiname vidutinėje kaitroje apie 5 minutes, vis pamaišydami. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.
  4. Ant daržovių suberiame miltus, išmaišome ir kaitiname dar minutę. Nuolat maišydami, po truputį supilame sultinį.
  5. Į padažą sudedame garstyčias ir grietinę, maišome, kol padažas taps vientisos tekstūros. Kaitiname ant vidutinės kaitros apie 5 minutes, kol sutirštėja.
  6. Grąžiname jautieną (su visomis sultimis) į keptuvę su padažu ir troškiname 3 minutes. Ilgiau troškinti nerekomenduojama – kuo ilgiau kaitinsite jautieną, tuo ji bus kietesnė.
  7. Kaip garnyras puikiai tinka bulvių košė.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.