Ingredientai 1 dideliam arba 2 mažiems picoms padams:
250 g miltų
150 ml šilto vandens
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1/2 a. š. druskos
1/2 a. š. cukraus
3 g sausų mielių
Ingredientai BBQ pomidorų padažui:
60 ml pomidorų padažo
30 ml vandens
1 v. š. acto
1 v. š. rudojo cukraus
1/2 a. š. garstyčių
1/2 a. š. česnako miltelių
1/4 a. š. maltos aitriosios paprikos
Šlakelis Vorčesterio padažo
Druska, pipirai
Priedai picai:
1 pakuotė „Feel the Beef“ jautienos kepsnių „Minutė“
200 g tarkuoto sūrio
Džiovintas raudonėlis
1 paprika
1 raudonasis svogūnas
Sauja gražgarsčių
Gaminimo eiga
Ruošiame picos tešlą: šiltame vandenyje ištirpiname cukrų ir mieles. Į dubenį dedame miltus, vandenį su cukrumi ir mielėmis, druską ir aliejų. Tešlą išminkome rankomis, jei limpa – beriame šiek tiek miltų. Paliekame valandą pastovėti kambario temperatūroje.
Ruošiame BBQ padažą: į puodą dedame visus ingredientus ir maišydami kaitiname apie 5 minutes, kol padažas sutirštėja.
Kai tešla pakyla, ant stalviršio beriame miltų ir iškočiojame picos pagrindą.
Picos pagrindą aptepame BBQ padažu (jo šiek tiek dar paliekame), pabarstome sūriu ir raudonėliu, dedame paprikos kubelių.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
Apskrudiname jautieną. Gerai įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį aliejaus, dedame jautieną ir kepame ant didelės kaitros po 2 minutes iš abiejų pusių. Mėsa neturi iškepti, turi apskrusti šonai. Apkepusią mėsą supjaustome juostelėmis, jas perpjauname perpus.
Ant picos dedame jautienos gabalėlių, svogūno juostelių, dar šiek tiek sūrio ir viską apšlakstome likusiu BBQ padažu. Kepame dar 8–10 minučių.
Ant iškepusios picos dedame gražgarsčių.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.