Azijietiškos stiklinių makaronų salotos su jautienos išpjova
30 min
2 porcijos
Ingredientai
1 pakuotė „Feel the Beef“ marmurinės jautienos išpjovos
Aliejus kepimui
Druska, pipirai
50 g stiklinių makaronų
3 trumpavaisiai agurkai
1 vidutinio dydžio morka
Keli raudonojo kopūsto lapai
1 aitrioji paprika | Patiekimui
1 žalioji citrina | Patiekimui
Sezamo sėklos | Patiekimui
Šviežia kalendra | Patiekimui
Padažo ingredientai:
3 v. š. sojų padažo
1 v. š. ryžių acto
1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
1 v. š. rudojo cukraus arba medaus
1 skiltelė tarkuoto česnako
2 cm tarkuotos imbiero šaknies
Gaminimo eiga
Stiklinius makaronus užpilame verdančiu vandeniu, po kelių minučių nupilame, perliejame šaltu vandeniu ir dedame į dubenį.
Agurkus, morkas ir kopūstus supjaustome plonomis juostelėmis ir suberiame į dubenį su makaronais.
Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus, supilame prie salotų ir gerai išmaišome. Leidžiame salotoms pastovėti kambario temperatūroje, kol paruošime jautieną. Tuo metu dalis padažo įsigers į salotas, skoniai susiriš, salotos bus aromatingesnės.
Jautieną šiam patiekalui galima ruošti dviem būdais: kaip steiką arba kaip pilnai iškepusias smulkesnes jautienos juosteles.
Jei norite steiko varianto, kepame taip: į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame kambario temperatūros jautienos išpjovą ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą perkeliame ant pjaustymo lentelės, pabarstome druska ir pipirais, leidžiame pailsėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet supjaustome plonomis juostelėmis ir dedame jas ant salotų.
Jei norite pilnai iškepusių smulkesnių jautienos juostelių, kepame taip: jautienos išpjovą supjaustome smulkiomis pailgomis juostelėmis, sumaišome su 2 v. š. sojų padažo, beriame į įkaitintą keptuvę ir kepame maišydami apie 5 minutes. Iškepusias jautienos juosteles sumaišome su salotomis.
Patiekiame su žaliosios citrinos ketvirčiu, pabarstome sezamų sėklomis, aitriosios paprikos griežinėliais ir šviežia kalendra.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.