200 g ryžių makaronų (tinka ir kiti azijietiški makaronai)
Svogūnų laiškai | Pateikimui
Sezamų sėklos | Pateikimui
Žalioji citrina | Pateikimui
Padažui:
50 ml mažiau sūraus sojų padažo / Tamari (jei norisi be glitimo)
50 ml jautienos sultinio / vandens
2 v. š. medaus arba cukraus
2 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
1 v. š. ryžių acto (tinka ir kitas baltas actas)
1 v. š. austrių padažo
Gaminimo eiga
Paruošiame padažą – indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis, sumaišome su krakmolu, 2 v. š. paruošto padažo, tarkuotu česnaku ir imbieru.
Brokolį nuplauname ir supjaustome žiedynais.
Makaronus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 5 minutes. Paragaujame – makaronai turi būti valgomi, bet vos kieti. Galutinai jie suminkštės nuo padažo. Nupilame vandenį nuo makaronų ir juos gausiai perliejame šaltu vandeniu, kad nesuliptų.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame jautienos juosteles ir kepame ant didelės kaitros maišydami 2 minutes.
Į keptuvę sudedame brokolius ir ant didelės kaitros kepame maišydami dar dvi minutes.
Į keptuvę sudedame makaronus, supilame padažą ir maišydami kaitiname dar minutę.
Patiekalą patiekiame iš karto. Patiekiame su laimo ketvirčiais, pabarstome sezamų sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.