2 pakuočių „Feel the Beef“ 30 dienų brandintos jautienos sprandinės
1 svogūno
6 česnako skiltelių
0,5 v. š. Sičuano pipirų
2 lauro lapų
3 žvaigždinių anyžių
2 v. š. raudonojo kario pastos
1 pomidoro
60 ml sojų padažo
1 a. š. cukraus
2 l vandens
2 svogūno laiškų
2 cm ilgio imbiero šaknies
30 ml ryžių acto
200 g kiaušininių makaronų
Svogūnų laiškų | Patiekimui
Šviežios aitriosios paprikos | Patiekimui
Sezamų sėklų | Patiekimui
Gaminimo eiga
Stambiai supjaustome svogūną, česnako skilteles perpjauname pusiau.
Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Dedame svogūną, česnakus, Sičuano pipirus, lauro lapus ir žvaigždinius anyžius. Kepiname apie 10 minučių, nuolat pamaišydami.
Į keptuvę dedame raudonojo kario pastą ir stambiai supjaustytą pomidorą. Pakaitiname dar keletą minučių. Tuomet supilame sojų padažą, suberiame cukrų. Viską gerai išmaišome, kaitiname dar 2–3 minutes ir nuimame keptuvę nuo kaitros.
Į didelį puodą dedame stambiais kubeliais supjaustytą jautieną, į trečdalius padalintus svogūnų laiškus bei riekelėmis supjaustytą imbierą. Viską užpilame vandeniu, ryžių actu ir užverdame.
Tuomet sumažiname kaitrą ir verdame apie 10 minučių. Paviršiuje susidariusias putas nugriebiame šaukštu.
Iš keptuvės į puodą perkeliame prieš tai pasiruoštą prieskonių masę ir viską gerai išmaišome. Verdame ant mažos kaitros apie 2 val.
Sultiniui baigiant virti pasiruošiame makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.
Sriubai išvirus, per sietelį nukošiame sultinį į kitą puodą. Tuomet išrenkame jautienos gabalėlius ir grąžiname atgal į sultinį.
Į dubenėlius dedame makaronus, pilame sultinio, dedame jautienos kubelius. Patiekiame su smulkintais svogūnų laiškais, aitriosios paprikos griežinėliais bei sezamų sėklomis.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.