1 „Feel the Beef“ 60 dienų brandintas jautienos antrekotas
1 v. š. sviesto
Druska, pipirai
Šviežias rozmarinas
Spanguolių padažui reikės:
50 ml vandens
1 apelsino
2 v. š. medaus
1 cinamono lazdelės
150 g šviežių arba šaldytų spanguolių
Gaminimo eiga
Ruošiame steiką: keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame kambario temperatūros jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami.
Kai steikas iškepa, išimame iš keptuvės, dedame ant pjaustymo lentelės, pabarstome druska, pipirais ir prieš pjaustant leidžiame mėsai pailsėti apie 5 minutes.
Ruošiame padažą: į nedidelį puodą dedame visus padažo ingredientus ir maišydami kaitiname ant vidutinės kaitros apie 10 minučių – kol uogos praranda formą ir padažas sutirštėja. Išimame cinamono lazdelę.
Steiką supjaustome juostelėmis ir patiekiame su paruoštu spanguolių padažu ir šviežiu rozmarinu.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.