Vieno puodo ryžių ir jautienos troškinys

120 min

Antrekotas

4 porcijos

Gyvulio dalis

Antrekotas

Ingredientai

  • Aliejaus kepti 
  • 2 pakuotės „Agaro“ jautienos antrekoto pjausnių 
  • 1 nedidelio svogūno  
  • 2 vidutinio dydžio morkų 
  • 2 skiltelių česnako 
  • 1/2 a. š. kmynų 
  • 1 a. š. druskos 
  • 1/4 a. š. pipirų 
  • 1 a. š. česnako miltelių 
  • 1 a. š. maltos rūkytos paprikos 
  • 1/2 a. š. malto kumino 
  • 3 v. š. pomidorų padažo 
  • 700 ml jautienos sultinio 
  • 2 lauro lapų 
  • 350 g apvaliųjų ryžių 
  • 1 česnako galvos 
  • Šviežių petražolių patiekti 

Produktai

Jautienos antrekoto pjausnys 260 g

9 in stock

€ 6.99

Produktai

Jautienos antrekoto pjausnys 260 g

€ 6.99

9 in stock

Gaminimo eiga

  1. Jautieną supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais. 
  2. Apskrudiname mėsą: keptuvėje ar ketaus puode įkaitiname aliejų ir kepame jautieną ant didelės kaitros po kelias minutes iš abiejų pusių. Kepame per 2 kartus, kad gabalėliai per daug nesiliestų. Jautiena neturi iškepti, tik gerai apskrusti. Apkepusią atidedame. 
  3. Įkaitintoje keptuvėje ar ketaus puode kelias minutes apkepiname svogūnų ir morkų kubelius. Tuomet įtarkuojame česnaką, įberiame kmynų ir kepame dar minutę. 
  4. Grąžiname apskrudintą jautieną, suberiame visus prieskonius, išmaišome ir kepame minutę. 
  5. Sudedame pomidorų padažą, sultinį, lauro lapus. Sumažiname kaitrą, kad skystis vos burbuliuotų, uždengiame puodą ir troškiname 1 valandą. 
  6. Po valandos pašaliname lauro lapus, į puodą suberiame po tekančiu vandeniu gausiai praskalautus ryžius, išmaišome. Ant viršaus uždedame perpus išilgai perpjautą česnako galvą. Uždengiame puodą ir ant nedidelės kaitros (kad skystis vos vos burbuliuotų) troškiname dar 20 minučių. 
  7. Uždengtą puodą patraukiame nuo kaitros ir leidžiame pastovėti dar 15 minučių. 
  8. Patiekiame pabarstę smulkintomis petražolėmis. 

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.