2 pakuočių “Feel the Beef“ brandintos jautienos sprandinės (apie 700 g)
Aiejaus kepimui
1 svogūno | Jei nemėgstate – praleiskite
2 morkų
3 skiltelių česnako
1 a.š. druskos
1/4 a.š. pipirų
1 a.š. česnako miltelių
1 a.š. maltos rūkytos paprikos
1/2 a.š. malto kumino
2 v.š. pomidorų padažo
450 ml jautienos sultinio
250 g žaliųjų grikių
1 česnako galvos
Šviežių petražolių | Patiekimui
Gaminimo eiga
Pirmiausia išsirenkame puodą, kuriame gaminsime. Geriausia gaminti špižiniame ar ketaus puode, jei tokio neturite, tuomet reikės viską apkepti keptuvėje, o po to troškinti paprastame puode.
Jautieną supjaustome maždaug centimetro dydžio kubeliais.
Puode įkaitiname aliejų, dedame smulkintą svogūną ir kepame kelias minutes. Tuomet beriame stambiai tarkuotas morkas, kepame dar kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.
Į puodą dedame jautieną, kelias minutes apskrudiname ant didelės kaitros (mėsa turi apskrusti, bet neiškepti).
Beriame visus prieskonius, išmaišome ir kepiname dar minutę.
Dedame pomidorų padažą, išmaišome.
Supilame sultinį ir sumažiname ugnį, kad skystis vos burbuliuotų, uždengiame puodą ir ant nedidelės kaitros troškiname pusantros valandos.
Kai mėsa jau išsitroškinusi ir minkštutėlė, grikius praskalaujame vandeniu ir dedame į puodą. Viską išmaišome, įstatome horizontaliai perpus perpjautą česnako galvą. Uždengiame puodą ir ant nedidelės ugnies (kad skystis vos vos burbuliuotų) verdame 15 minučių.
Patiekiame pabarsčius smulkintomis petražolėmis.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.