Iškepame bulvytes orkaitėje pagal nurodymus ant pakuotės.
Ruošiame salsą. Smulkiais kubeliais supjaustome pomidorus, raudonąjį svogūną ir jalapeną, susmulkiname kalendros lapelius. Viską sumaišome, įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių, beriame druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošiame gvakamolę: avokadus perpjauname pusiau, išimame kauliukus, minkštimą išskobiame ir sutriname šakute. Pomidorą ir jalapeną supjaustome smulkiais kubeliais, sutarkuojame česnaką, susmulkiname kalendrą. Viską gerai išmaišome, įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių, įberiame druskos ir pipirų.
Jautienos kepsnius įtriname kuminu ir aitriąja paprika. Leidžiame jiems pastovėti, kol šie tampa kambario temperatūros. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepame jautieną po keletą minučių iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame jai pastovėti 5–10 min. Tuomet supjaustome kepsnį kubeliais.
Iškepusias bulvytes dedame į karščiui atsparų indą, beriame ant jų tarkuoto čederio ir grąžiname atgal į orkaitę, palaikome, kol sūris išsilydys.
Ant bulvyčių dedame jautienos gabalėlius, salsą, gvakamolę, jogurtą. Patiekiame su šviežios kalendros lapeliais.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.