Steiko suktinukai su mocarela, pesto ir džiovintais pomidorais

50 min

5 porcijos

Ingredientai

  • 2 pakuočių „Feel the Beef“ 30 dienų brandintos jautienos antrekoto
  • 140 g džiovintų pomidorų
  • 8 a. š. pesto padažo
  • 440 g mocarelos (2 rutuliukai)
  • Druskos, pipirų
  • Balzaminio kremo | Patiekimui
  • Šviežio baziliko lapelių | Patiekimui
  • Kulinarinio siūlo | Gaminimui

Gaminimo eiga

  1. Gerai pagaląstu peiliu beveik perpjauname jautienos antrekoto kepsnius horizontaliai.
  2. Atverčiame antrekotą lyg knygą. Angliškai toks steiko pjovimo būdas vadinamas butterfly technika. Pabarstome mėsą druska ir pipirais.
  3. Smulkiai supjaustome džiovintus pomidorus bei mocarelą ir viską sumaišome su pesto padažu.
  4. Paskirstome džiovintų pomidorų, mocarelos ir pesto masę ant abiejų antrekotų, palikdami po keletą cm nuo krašto.
  5. Kepsnius atsargiai susukame ir kas 4–5 cm sutvirtiname su kulinariniu siūlu.
  6. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes.
  7. Išėmę iš orkaitės leidžiame 10 min. pailsėti. Nukerpame ir nuimame siūlus. Suktinukus supjaustome.
  8. Patiekdami pašlakstome balzaminiu kremu ir papuošiame šviežio baziliko lapeliais.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.