Makaronai pappardelle su naminiu pomidorų padažu, steiko juostelėmis ir rikota
45 min
2 porcijos
Ingredientai
2 pakuočių „Feel the Beef“ marmurinės jautienos nugarinės
Aliejaus kepimui
Druskos, pipirų
200 g makaronų Pappardelle
100 g rikotos
Šlakelio alyvuogių aliejaus | Patiekimui
Šviežių baziliko lapelių | Patiekimui
Naminiam pomidorų padažui reikės:
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
2 v. š. sviesto
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1/2 a.š. aitriųjų paprikų dribsnių
Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
Ruošiame naminį pomidorų padažą: keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame kubeliais smulkintą svogūną ir kepiname kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Dedame pomidorus, beriame aitriosios paprikos dribsnių, druskos ir pipirų. Kaitiname ant mažos kaitros 30 min.
Ruošiame jautienos nugarinę: įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame jai pastovėti 5-10 min. Tuomet supjaustome kepsnį plonomis juostelėmis.
Verdame makaronus gausiai pasūdytame vandenyje. Išvirus makaronams juos nupilame, palikdami 50 ml vandens, kuriame jie virė.
Sumaišome makaronus su pasiruoštu pomidorų padažu ir atidėtu vandeniu.
Į lėkštes dedame makaronus, jautienos juosteles bei šaukšteliu kabiname ir dedame rikotą.