Išpjovos steikas su parmezano plutele

15 min

2 porcijos

Ingredientai

  • 2 pakuočių „Feel the Beef“ marmurinės jautienos išpjovos
  • Šlakelio aliejaus
  • 2 v. š. „Ranch“ padažo
  • 2 v. š. tarkuoto parmezano
  • 2 a. š. maltų džiūvėsėlių
  • 2 a. š. tirpinto sviesto
  • Druskos, pipirų

„Ranch“ padažui reikės:

  • 200 g grietinės
  • 2 v. š. majonezo
  • 1/2 a. š. šviežių krapų
  • 1/2 a. š. šviežių petražolių
  • 1/2 a. š. česnako miltelių
  • 1/2 a. š. svogūno miltelių
  • Druskos, pipirų
  • Šlakelio citrinos sulčių

Gaminimo eiga

  1. Sumaišome visus „Ranch“ padažo ingredientus.
  2. Sumaišome 1 v. š tarkuoto parmezano su 2 v. š. „Ranch“ padažo. Likusį 1 v. š. tarkuoto parmezano maišome su džiūvėsėliais bei tirpintu sviestu.
  3. Orkaitėje įjungiame grilio (skrudinimo) funkciją ir įkaitiname iki 220°C laipsnių.
  4. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame maždaug po tris minutes iš abiejų pusių. Jautieną kepame šiek tiek mažiau nei įprastai, nes ją dar dėsime į orkaitę. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Pavyzdžiui, jeigu mėgstate vidutiniškai iškeptą jautieną, kurios vidinė temperatūra būna apie 54 °C, ruošdami šį receptą, mėsą išimkite iš keptuvės jai dar nepasiekus šios temperatūros, t.y., kai termometras rodo keliais laipsniais mažiau. Jautieną pabarstome druska ir pipirais.
  5. Ant steiko dedame parmezano ir „Ranch“ padažo mišinį, o ant viršaus barstome parmezano, džiūvėsėlių ir sviesto trupinius.
  6. Steiką dedame aukščiausioje orkaitės dalyje (arčiausiai kaitinimo elemento). Kepame 1-2 min., kol parmezano plutelė gražiai apskrunda.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.