Jautiena su aštuonkoju, vyno padažu ir sezoninėmis daržovėmis
25 min
2 porcijos
Ingredientai
2 brandintų „Feel the Beef“ jautienos nugarinių
250 g virtų aštuonkojo čiuptuvų
200 ml raudonojo vyno
2 česnako skiltelių
Kelių mėgstamų sezoninių daržovių
Citrinos
Ryšulėlio šviežio čiobrelio
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
Į įkaitiną keptuvę įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, suberiame pjaustytas česnako skilteles ir smulkintą šviežią čiobrelį. Lengvai apkepame ir įpilame raudonojo vyno. Šildome padažą, kol nugaruos apie 30 % skysčio.
Daržoves apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
Jautienos nugarinę apie 20-30 min. palaikome kambario temperatūroje. Vėliau aptepame aliejumi ir kepame iki 200°C laipsnių įkaitintoje kepsninėje apie 3 minutes iš kiekvienos pusės (arba kol vidinė temperatūra pasieks 53°C).
Kepsninėje apkepame virtus aštuonkojo čiuptuvus ir sezonines daržoves. Jautienai iškepus leidžiame jai pailsėti ir tuomet supjaustome bei apibarstome druska ir pipirais.