1 „Feel the Beef“ 60 dienų brandintos jautienos nugarinės kepsnio
6 riekelių šviesios duonos
Sviesto
200 g fermentinio sūrio
Šlakelio aliejaus
Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės, pabarstome druska ir pipirais, bei leidžiame jai pastovėti 5-10 min. Tuomet supjaustome kepsnį plonomis juostelėmis.
Ant duonos riekelių užtepame sviesto.
Sūrį supjaustome riekelėmis.
Įkaitiname kitą keptuvę, kurioje dėliojame duonos riekeles, sviestu patepta puse žemyn. Ant duonos dedame sūrio riekeles. Keptuvę uždengiame dangčiu ir kepiname duonos riekeles ant mažos kaitros, prižiūrėdami, kad jos gražiai apskrustų, bet nesudegtų.
Ant trijų duonos riekelių uždedame steiko juosteles, o kitas tris dedame ant sumuštinių viršaus, sūriu žemyn.
Uždengę keptuvę dangčiu, sumuštinius dar kelias minutes pakepame, kol sūris gražiai išsilydo.
Perpjauname sumuštinius pusiau ir patiekiame.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.