Jautiena su kavos ir šokolado padažu bei perlinių kruopų rizoto
30 min
2 porcijos
Ingredientai
2 vnt. „Feel the Beef“ brandintos jautienos antrekotų
200 g perlinių kruopų su grybais ir petražolėmis
0.5 puodelio juodos kavos
100 ml baltojo vyno
2 vnt. svogūnų
20 g juodojo šokolado
1 l vištienos sultinio
100 ml raudojo vyno
Morką
50 g rūkytos šoninės
5 g čiobrelio
2 vnt. lauro lapų
Žiupsnelį druskos ir pipirų
1 v. š. aliejaus
50 g parmezano sūrio
200 g cukinijos
200 g brokolio
Gaminimo eiga
Padažui kubeliais supjaustykite šoninę, svogūnus, česnaką, pakepinkite aliejuje bei sudėkite lauro lapus ir smulkintą čiobrelį. Tuomet supilkite raudonąjį vyną, nugarinkite, įpilkite šiek tiek sultinio ir viską patroškinkite. Vėliau įpilkite paruoštos juodos kavos, įtarkuokite šokolado bei pagardinkite druska ir pipirais.
Svogūnus ir morką supjaustykite kubeliais, truputį pakepinkite, suberkite išvirtas perlines kruopas, užpilkite baltu vynu. Jam nugaravus, supilkite vištienos sultinį, o pabaigoje apibarstykite parmezano sūriu.
Daržoves pakepinkite ant grotelių, pagardinus druska ir pipirais. Tą patį padarykite su jautienos antrekotais, kiekvieną pusę apkepdami po 3 min. Iškeptus kepsnius patiekite su keptomis daržovėmis, kruopų rizotu bei viską gausiai apliekite padažu.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.