„Feel the Beef“ brandintos jautienos antrekoto kepsnys
Vyšniniai pomidorai
½ raudonojo svogūno
Romaninės salotos
Didelis agurkas
1/3 stiklinės kalamatos alyvuogių
1 stiklinė česnakinio humuso
½ stiklinės trupintos fetos
2 v. š. alyvuogių aliejaus
Šlakelis „Teriyaki“ padažo
Citrina | Patiekimui
Mėtos lapeliai | Patiekimui
Padažo ingredientai:
1 stiklinė natūralaus jogurto
1 stiklinė majonezo
1 v. š. alyvuogių aliejaus
Citrinos sultys
1 česnako skiltelė
1 a. š. džiovinto raudonėlio
1 a. š. džiovintų krapų
1 a. š. druskos
2 a. š. kapotų šviežių mėtų
Gaminimo eiga
Vyšninius pomidorus ir ketvirčiais pjaustytus svogūnus suveriame ant medinių iešmelių, aptepame aliejumi bei „Teriyaki“ padažu ir pagardiname druska ir pipirais.
Į įkaitusią keptuvę dedame kepsnį ir pomidorų bei svogūnų iešmelius. Kepame 5–8 minutes, kol svogūnai suminkštėja, o pomidorai pradeda pūslėti.
Mėsą kepame po 4–5 minutes iš abiejų pusių. Iškeptą kepsnį suvyniojame į foliją ir leidžiame pailsėti 10 minučių, po to supjaustome plonomis juostelėmis.
Tuomet susmulkiname salotų lapus į serviravimui skirtą dubenėlį. Ant viršaus dedame pjaustyto kepsnio juosteles, šalia – keptas daržoves, humusą bei smulkintą agurką.
Apibarstome salotas feta bei alyvuogėmis. Padažui skirtus ingredientus sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės. Padažu apšlakstome paruoštas salotas, jas papuošiame citrinos griežinėliais ir mėtos lapeliais.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.