2 v. š. miltų | Versijai be glitimo naudokite krakmolą
1 v. š. Dižono garstyčių
150 g grietinės
Druska, pipirai
Gaminimo eiga
Jautienos antrekoto kepsnius šiek tiek suploniname pamušdami mėsos plaktuku ar tiesiog kumščiu. Jautieną supjaustome juostelėmis, kurių plotis būtų maždaug 3/4 centimetro.
Jautienos juosteles pabarstome druska ir pipirais.
Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, dedame jautieną (būtų gerai, kad jautienos gabalėliai per daug nesiliestų, todėl galima kepti dalimis. Kepant tokiu būdu mėsa apskrus, o ne išsitroškins). Mėsą kepame ant didelės kaitros minutę, tuomet greitai apverčiame kiekvieną gabalėlį ir kepame dar 30 sekundžių. Apskrudusią jautieną atidedame.
Į keptuvę dedame sviestą, kai jis išsilydo, sudedame juostelėmis smulkintą svogūną ir pievagrybius. Kepiname ant vidutinės kaitros apie 5 minutes, kartas nuo karto pamaišydami.
Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.
Prie daržovių beriame miltus, išmaišome ir kaitiname dar minutę.
Prie daržovių po truputį vis maišydami supilame sultinį.
Į padažą dedame garstyčias ir grietinę, maišome, kol padažas taps vientisos tekstūros.
Kaitiname padažą ant vidutinės kaitros apie 5 minutes, kol sutirštėja. Paragaujame ir, jei trūksta, pridedame druskos ir pipirų.
Grąžiname jautieną (su visomis sultimis) į keptuvę su padažu ir troškiname 3 minutes. Ilgiau troškinti nerekomenduojama – kuo ilgiau kaitinsite jautieną, tuo ji bus kietesnė.
Kaip garnyras puikiai tinka bulvių košė arba mėgstami al dente virti makaronai. Žinoma, ir jūsų mėgstamos šviežių daržovių salotos!
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.